Miten pukeutua vanhanajan Hollywoodin henkeen illalliskutsuille?

kuosmaset

Oletko aina unelmoinut tyylistä, joka on kuin suoraan vanhan ajan Hollywood elokuvasta? Menneiden aikojen Hollywood on edelleen muodin historian tärkeimpiä ajanjaksoja ja etenkin 30- ja 40-luvun muoti on monen mielestä parasta, mitä muodin historiassa on tapahtunut. Sitä jäljitellään, rakastetaan ja vaalitaan. Yhä tänä päivänä se inspiroi juhlapukeutumista ja saa naiset täyttämään vaatekaappinsa vintagella ja klassikkovaatteilla, joiden juuret juontavat kultaiseen Hollywoodiin. Jos tiedossa on aikuisten illalliskutsut, kannattaa vanhanajan Hollywoodista ottaa inspiraatiota omaan asuun näillä vinkeillä. 

  1. Hyvin istuva kotelomekko näyttää hyvältä kenen tahansa päällä. Audrey Hepburnin suosioon nostama pikkumusta on universaalisti tyylikäs vaate, joka päällä ei voi mennä pieleen. Kotelomallinen pikkumusta sopii tyylikkäisiin illalliskutsuihin, joissa halua tehdä vaikutuksen muihin vieraisiin. Se on erinomainen vaate, jos illalliskutsuille joutuu menemään suoraan töistä eikä välissä vaatteiden vaihdolle ole aikaa. Vanhan ajan Hollywood henkeä tyyliin saa rajaamalla silmät mustalla ja punaamalla huulet kirkkaanpunaiseksi. Kotelomalliset juhlamekot tulevat astetta seksikkäimmiksi, kun niihin yhdistää stilettikorkokengät.  
  1. Hyvin istuvat suorat housut ja kashmirpooloneule pitävät tyylin mukavana. Jos illalliskutsujen tunnelma on kodikas ja illan keskipisteenä on oikeasti ruoka, kannattaa päälle valita mukava asu. Katharine Hepburnin ja Lauren Bacallin ilmiöksi nostamat hyvin istuvat suorat housut sopivat vanhan ajan Hollywoodin henkeen, mutta näyttävät samalla huippumoderneilta. Vuosikymmenen takainen trendi, jossa suorat housut yhdistetään kauniiseen pooloneuleeseen, sopii etenkin pimenevien syysiltojen illalliskutsuille. Asun värimaailma kannattaa pitää neutraalina ja asusteet minimissään. Myös näillä vaatteilla voi illalliskutsuille kiiruhtaa suoraan töistä. Hiukset kannattaa kiepsauttaa kauniille nutturalle, jotta asun linjakkuus tulee paremmin esiin.
  1. Kellohelmainen mekko tai hame sopii romanttisesta tyylistä pitävälle. Brigitte Bardot ja Elisabeth Taylor rakastivat kellohelmaisia, vyötäröä korostavia mekkoja ja hameita. Vaikka tällä hetkellä 50-lukulaiset ultranaiselliset kellohelmat eivät olekaan muodin huipulla, on niiden idea loistava. Kuka voisikaan vastustaa vaatteita, jotka luovat illuusion pienemmästä vyötäröstä? Kellohelmaisesta hameesta saa modernin yhdistämällä sen ryhdikkääseen kauluspaitaan ja minimalistisiin asusteisiin. Päivällä kauluspaidan kanssa voi käyttää toimistokelpoisia housuja ja illalla housut voi vaihtaa kellohelmaan, jos kotona ei ehdi käymään vaihtamassa vaatteita. 
  1. Kauniisti laskeutuva silkkinen iltapuku sopii glamoureihin illalliskutsuihin. Veronica Lake, Bette Davis ja Rita Hayworth olivat vain muutamia kultaisen Hollywoodin naistähdistä, jotka palvoivat silkkisiä iltapukuja. Suorana laskeutuva hihallinen tai hihaton silkki-iltapuku on yksi viime vuosituhannen kauniimmista vaatteista, jonka tyylikkyys ei koskaan haihdu. Jokainen tyyli-ikoneista pukeutui silkkiseen iltapukuun omalla tavallaan, joten se on parhaimmillaan todella monipuolinen ja jokaiseen tyyliin sopiva vaate. Silkkinen iltapuku on yksinään niin elegantti, ettei se välttämättä tarvitse rinnalleen muita asusteita. Tämä tyyli ei toimi arki-illan illalliskutsuilla eikä siihen kannata pukeutua jos tiedossa on pelkästään rennot illanistujaiset kaveriporukalla, sillä asu näyttää arkena liian överiltä. 
  1. Kukkakuviot tuovat syksyn illalliskutsuille ripauksen menneen kesän tunnelmaa. Syksyllä illalliskutsuissa on monesti haikea tunnelma. Kynttilänvalo muistuttaa siitä, että aurinko painuu alas joka päivä varhemmin ja mausteinen ruoka tuo lämpöä, jonka syksy on kadottanut kaduilta. Marilyn Monroe teki kukkakuvioisesta mekosta aikuismaisen seksikkään. Isoilla kukkaprinteillä koristeltu mekko sopii illalliskutsuille hyvin ja vaikka kukkaprintit eivät yleensä syksyn vaatteissa näykkään, piristävät ne monen mieltä varmasti kaamoksen keskellä. Koska mekon keskipisteenä on printti, voi mekon leikkaus olla hyvin yksinkertainen. Olkapäät peittävä mekko sopii toimistolle, mutta avonaisempi mekko kannattaa panna päälle vasta toimistoajan ulkopuolella. 
Back To Top